Sijoitusnartut

(Kuvassa: 9kk)

S. 1.1.2019

I: Wäliharjun Mörkö Majuri

E: Wäliharjun Esteri Esikko


KoiraNet


Korkeus: Paino: 12kg

Terveys: Perusterve

Lonkat: C/C

Kyynär: 0/0

Silmät: OK(5/22)

Freya asustaa Klaukkalassa. Freya sijoituskodin kuvailemana:


"Freya on elämäniloinen, energinen ja avoin nuori neiti, joka rakastaa kaikenlaista yhdessä tekemistä. Sen mielestä ihmisten mukana oleminen on parasta ikinä, oli kyseessä sitten lenkki, ruoanlaitto tai määrätietoisempi toiminta. Freya rakastaa muiden koirien kanssa leikkimistä jopa enemmän kuin herkkuja, mutta sopivilla palkkioilla myös tästä aiheesta voidaan keskustella. Freya on kaikessa aktiivisuudessaan kuitenkin yllättävän helppo koulutettava, ja jo pentuna se on ilmeisen fiksu - esimerkiksi tassun antamisen se oppi eräänä aamuna vain parilla yrityksellä.


Freya on ansainnut lisänimen tättähäärä, ja sitä se todella on - maailma on pikkukoiran näkökulmasta täynnä toinen toistaan kiinnostavampia asioita. Lempeä mutta napakka käsky saa kuitenkin yleensä huomion takaisin ihmiseen, mikäli hääräily kasvaa turhan suuriin mittasuhteisiin. Usein energia on kuitenkin melko helppo ohjata fiksuihin asioihin kuten treenaamiseen tai leikkimiseen.


Freyan kanssa on ensimmäisen kevään aikana käyty pentukoulussa, ja tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu sekä näyttelytreeniä että jonkin pitkäaikaisemman harrastuksen etsimistä. Freya jaksaa kyllä jonkin aikaa myös vähemmällä liikkumisella, mutta onnellisin se on selkeästi silloin, kun se saa touhuta ihmisten kanssa."


Freyan kuvat ottanut: Emmi Rauhamäki
(1 v)
(4,5kk)
(4,5kk)
(12-13vko)
(8-9vko)


S. 31.8.2020

I: Mättjärns Urax

E: Fennican Trinette


KoiraNet


Namin esittely tulee kun neiti kasvaa.

s. 4.3.2021


I: Keltaruusun Pluto

E: Primus Magic Domera

Koiranet


Terveys: Perusterve

Lonkat: A/A

Kyynär: 0/0

Polvet: 0/0

Selkä: LTV 0 ja VA0

Silmät: OK(5/22)s. 4.3.2021


I: Keltaruusun Pluto

E: Primus Magic Domera

Koiranet


Jalostuskäytöstä poistuneet

(Kuvassa 10kk)

s. 20.4.2018

I: Wäliharjun Grand General

E: Keltaruusun Uljas Kotka


KoiraNet


Korkeus: Paino: 10kg


Terveys: Perusterve

Lonkat: A/A

Polvet: 1/0

Selkä: OK

Silmät: OK(12/19)

Nekku on Joenkulman B-pentueen emä ja omistajuus on siirtynyt Nekun perheelle.


Nekku on sijoituksessa lapsiperheessä Luhangalla.

Nekku on Fidon toisen pentueen jälkeläisiä.

Sijoituskodin kuvaus:


Nekku

eli Nekkis, Pökkylä, Pökkis, Pasi Piskinen, Lensku HP, Pusu-ase ja niin edelleen... (rakkaalla lapsella on monta nimeä), on hauska tyyppi. Nekku on aktiivinen ja aina valmis osallistumaan joka touhuun, oli kyseessä sitten kotieläinten hoitotoimet tai pyykkien ripustus, mutta toisaalta sillä on myös taito rauhoittua. Nekku on hetkessä unessa, jos ihmiset asettuvat paikalleen.

Ihmisiin Nekku suhtautuu ystävällisesti huomioiden kivasti jokaisen ikään katsomatta. Se toimii mainiona leikkikaverina lapsille osallistuen leikkeihin tai nukkuen reporankana sohvalla, kun lapset katselevat televisiota. Ehkä tulevaisuudessa kaverikoiran huiviakin sille voisi sovittaa?

Toisinaan Nekkis pyrkii hoitamaan järjestyspoliisin paikkaa perheessämme ollen tikkana paikalla, jos esimerkiksi tapahtuu jotain odottamatonta tai lapset riitelevät. Ääntä se käyttää välillä vähän turhankin herkästi ilmoittaen turhistakin asioista, mutta haukku ei onneksi jää päälle.

Nekku rakastaa ihmisten kanssa touhuamista, niin metsälenkkejä, automatkailua kuin koulutushetkiäkin. Koska Nekku on ahne ja kekseliäs, on sille ollut helppo opettaa erilaisia taitoja ja temppujakin.Tähän mennessä ollaan harrastettu yhdessä perustaitoja, hieman näyttelyjä ja agilitya. Rallitoko ja agility pysyvät suunnitelmissa jatkossakin.

Koviin ääniin tai höseltäviin ihmisiin Nekku ei juurikaan reagoi, onhan tottunut kotona lapsiperheen vauhdikkaaseen elämään sekä viereiseltä ampumaradalta kaikuviin laukauksiin. Toisten koirien kanssa Nekku tulee hyvin juttuun. Muut eläimet saisivat Nekun mielestä mielellään juosta karkuun ja kovaa, mutta se on oppinut hillitsemään itsensä käskystä tai kun tietää, ettei eläinten ”lennättäminen” ole sopivaa. Paimennustaitoja Nekku on osoittanut päästyään muutaman kerran itsenäisesti ja omasta aloitteestaan kokoamaan lammaslaumaa, mutta varsinaisesti sen kanssa ei ole paimennusta kokeiltu. Riistaviettiä Nekulla ei juurikaan ole. Se saattaa seurata jälkeä hetken, mutta palaa pian takaisin omien ihmisten luokse.

Kaikenkaikkiaan Nekku on juuri täydellinen koira meidän perheellemme!


(Osan Nekun kuvista ottanut Pilvi Talpio)
(10kk)
(n. 1,5v)
(1,5v)
(5,5kk)
(4kk)
(8vko)